Katastrof (2019)

Written by jonna

Klimatförändringarna har engagerat och dränerat mig i omgångar under åren. Alla domedagsrubriker i media, hur ska man kunna känna hoppfullhet när media älskar att raljera över att det är kört? Ändå är jag övertygad om att det inte finns något som heter kört. Den där klimatångesten måste omvandlas till engagemang, och vi behöver agera nu. För ju längre vi väntar, ju större kommer krisen bli. Det här typsnittet kommer ur mitt engagemang, och min ångest, över klimatförändringarna och dess konsekvenser.

Jag hade många funderingar på hur jag skulle kunna göra det här typsnittet rättvisa – hur jag skulle få ut den där bilden i huvudet som var så tydlig. Typsnittet skulle vara handgjort och bulligt, mjukt och ojämnt. Och viktigast: det skulle presenteras i form av smältande is.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *